Elämä pyörii Kotkan ympärillä, vielä 2 viimeistä viikkoa. Syö, nuku, opi, lue. Hyvä niin, tämän pakollisen jakson jälkeen on taas intoa kaikkeen muuhuhkin. Viimeisen kuukauden aikana olen ainakin lukenut enemmän kuin pitkiin aikoihin. Kotkassa on loistava kirjasto, sinne tulee pari suomalaista kameralehteä ja skimbaaja ja kirjahyllyistä löytyy hämmentävän hyviä kuvauskirjoja ja kivoja jenkkiläisiä sarjksia. 

Kuukauden parhaat löydöt ovat olleet vuoden 1972 Photojournalism oppikirja. Siiitä löytyy upeita klassisia lehtikuvia aina atomipommeja ja kuulentoja myöten. Jännä huomata että hyvä valokuvakin voi saada aikaan kylmät väreet selkäpiihin. 

Toinen suuri löytö on ollut kotimainen Kamera -lehti. Siihen tykästyin jopa siinämäärin että tilasinkin sen, ainakin kokeeksi.

Netistäkin tein löytöjä, kaksi hienoa blogia. Kamerajuttuja, taas, ylläri.

Ruotsalainen nuori sälli Daniel Rönnback  kuvaa laskujuttuja ja kaikkea muutakin ympäri maailmaa ja ottaa kuvia jollaisia itsekin haluaisin joskus osata ja päästä ottamaan.

Tuoreempi löytö on Daifuku Sensein blogi. Sieltä löytyy lähinnä huikeaa kaupunkikuvaa ja kivaa pikkunäppärää kamerateknistä neppailua ja vanhojen manuaalisten linsien testailua.

Illat on juostu pitkin Kotkan katuja tai sitten tallailtu ympäri Kotkansaaren rantoja. Otin teemaksi kuvata pelkkiä mustavalkokuvia, manuaalilinsseillä. Opettavaista, kivaa fiilistelyä, hyvää ajanvietettä kaikin tavoin. Samalla ollut hyvä testailla uuden rungon ja linssien rajoja. Jalustaa tulee käytettyä näköjään aina vähemmän ja vähemmän, 1,4f valovoimaisella linsseillä ja hyvällä rungolla voi kivasti kuvata aika pimeässä ihan käsivaralta, ISO 1000 tai 2000 ei ole vielä mikään ongelma. Taas pari viikon tuotosta, nämä ovat taas sillä 50mm 1,4F Zeissillä, maksoin siitä reilun satasen, yksi parhaita ostoksia ikinä.



Kottikärryt raksalla. Lumisade alkamassa.



Satama lumipyryssä. 



Muuntaja.

Tällästä tänään. Päivitän muuten myös oikean reunan linkkilistaan nuo uudet suosikit. Iisi viikonloppu, iisi päivä. Huomenna takas itärannikolle.