Viisi koulupäivää ennen kesäduunia, kahdeksan ihan kaikenkaikkiaan. Sitten ei enää. Viimeiset kaksi tenttiä meni jo tällä viikolla. 

Tänään meripäivä, viimeksi kaksi vuotta sitten edes näinkin kattava meriseikkailu. Tänään olin uutta työkalustoa opettelemassa. Nykyinen tai oikeastaan tuleva laitos on edellistä työkonetta noin 1400 tonnia(!) kevyempi ja 40 metriä lyhyempi ja huomattavasti edellistä työkalua nopeampi ja ketterämpi, oppimista siis tuossakin. 

Tiistaina oltiin palohommissa, sytytettiin ja sammutettiin ja poltettiin maan tasalle. Kouluajan kuumimmat ja näyttävimmät savusukellukset ainakin saatiiin, alkoi lähennellä liekkisukellusta. Jotain kertoo sekin että sammutusasun taskussa ollut muovipussi suli, pari maskia ja kypärää käristyi vaihtokuntoon ja pari kurssilaista sai pieniä palovammojakin... Mut opettavaista ja kivaa oli.

Ja taas oli kamera matkassa ja muistikortiltakin löytyi positiivisia yllätyksiä. Silloin kun koulu alkoi 2008 kuvasin veden- ja iskunkestävällä pokkarilla turisti-räpsyjä, nyt puoli-ammattilaistasoisella järkkärillä jo enemmän harkittuja otoksia. Kalusto on kehittynyt mutta toivottavasti myös kuvaustaidot, ainakin kovasti yrittän nykyään valikoida mitä kuvaan ja miten ja millä linssillä ja mitä en ollenkaan. Välillä tulee jo hienoja kuviakin.  Mutta tänne voi julkaista sellaisia semi-hyviä, melkein onnistuneita. Niinkuin tällaisia. Viikonloppua, cheers.




Yleiskuvaa. Tämä on Canonin 50mm/1,8f linssillä. Toi lautaseinä on omasta mielestä ihan mahtava...




Tämä raivauskuva on rajausta vaille onnistunut. Canonin 17-85 EFS linssillä. Sopivalla lämpösäteilyllä ja savulla mukavan unimainen tai jopa maalauksellinen. Ja onneksi tästäkin on ihan onnistuneitakin versioita. =)