Ähh. Vaakatasossa taas. paluu olkkarin matolle. Eilen koulussa vähän kolahti, sitten tikattiin ja röntgenkuvattiin mutta käytännössä selvisin kait säikähdyksellä. Taas poika paria tikkiä kauniimpi, arvet kertoo elämästä...

Verta, kipua ja hampaidenpuremista siis. Ja parin viikon tauko ainakin juoksuhommiin. Noh, tänään oli sitten vapaapäivä, eka saikkupäivä aikoihin. Tavallaan ihan toivottu ylimääräinen vapaa. Hyvä on kerrankin olla, palautella, parannella ja lueskella ja nukkua.

Aamu oli kiva aloittaa perustaitojen kertauksella, siteen vaihdolla puhtaaseen ja kuivaan... Tuli ihan Ketosen ja Myllyrinteen Luomuteurastaja mieleen kun veri valui norona pitkin keittiön lattiaa ja lopulta tiskipöytää. Surkuhupaisaa, suorastaan. Vanhalla upseerille ominaisella päättäväisyydellä perustin keittiön lattialle eräänasteisen yhden miehen JSP:n ja sidetarpeet ja muut löytyivät näppärästi laskurepun EA-bagistä. Aina valmiina. Itse putsasin ja sidoin, eikä vuoda eikä satu, enää.

Nyt on ollut aikaa lukeakin. Tenttimatsu vei tietty suurimman osan mutta ehtii sentään vähän muutakin. Seppo Saves: Kuvajournalismi. Vanhan puritaanin, legendaarisen lehtikuvaajan,  taiteilijaprofessorin, eräänlainen elämäntyö, oppikirja tuleville lehtikuvaajille. Hieno kirja, upeita mustavalkoisia valokuvia ja paljon hyödyllistä opittavaa valokuvauksesta ja journalismista yleensä. Eipä tekisi pahaa lukea tuollaisia enemmänkin. Taas on työn alla pari muutakin teosta, yksi niistä Canon EOS 40D suomenkielinen manuaali... On se vaan luettava, muuten jää paljon hyödyllistä oppimatta. Ei kaikki löydy kokeilemalla. Pakko tuo kamera on hallita kokonaan jos kuvata meinaa "tosissaan."

Noh, niin paljon kiinnostavaa, niin vähän aikaa. Muutaman seuraavan vuoden projektilistalla on nyt muunmuassa päästä vakivirkaan palomieheksi, saada blogi vielä joskus "myytyä" jonnekin ja kuvata paljon ja myydä kuviakin johonkin, laskea paljon joka talvi ja tietty ostaa se oma purjevene ja opetella purjehtimaan. Mies ja missio. Mut ei tässä kiire oo, askel kerrallaan. Ei mopolla kuuhun, mut kyllä kaikki aikanaan. Jostain joutuu luopumaankin, myin parhaan ja rakkaimman fillarini, rahoitan sillä sit parin kuun vuokran ja tuon järkkärin oston. Kompromissejä, kaikkea ei voi saada, yhtäaikaa ainakaan. Ei jos opiskelijan tuloista jää vuokranmaksun jälkeen käteen 5 euroa kuussa.

 

Lätkitään pari kuvaa taas. Ekassa kotikulmia sateen jälkeen ja tokassa fiilistelyä viikonlopulta. Huomenna tonne takas, jess.

 

1242751747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1242751939_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitti Ville et jaksoit odottaa et hain kameran.  Vesi muuten +9C.