Sofi Oksanen voitti Finlandia-palkinnon. Onnea vaan.

Niin, avoimin mielin poimin viime lauantaina mukaani Stockalta suuren vaatemerkin mainoslehtisen. Mainoslehtinen on ehkä väärä sana, ulkoasu kyykyttää valtaosan vakavasti otettavista skimbalehdistä. 102 sivua, upeita valokuvia ja aivan käsittämättömän hienoja juttuja.

Haines, Alaska, Henrik Winstedtin syväluotaava haastattelu, Surffausta Lofooteilla, La Grave, Gulmarg...  

Itse tilaan kotiini neljää eri laskulehteä, pari kotimaista, FriFlyt ja Powder. Jos kaikki mainokset olisivat tällaisia niin voisin lopettaa tilaukset ja siirtyä ilmaisjakeluihin. Vähemmän tossa on mainoksiakin kuin Powderissa.

Nojoo. Ehkä mulla on oma lehmä ojassa. Jutut ovat sellaisia joita kadehdin, haluaisin itsekin osata kirjoittaa noin. Tyylikin on hyvin fiilispohjaista hetkessä elämistä ja fiilistelyä ja hehkutusta jutusta juttuun. Oikealla tavalla.

Hassua että kyseinen firma taas onnistuu puhuttelemaan minua samalla kun puolitietoisesti olen pysynyt kaukana kyseisestä firmasta. Yhtään ko firman rättiä en omista enkä oo varmaan edelleenkään hankkimassa mutta silti. Ehkä syksyn paras lehti. Firma on siis Peak.

Mutta joo, menkää ja hakekaa omanne.

Vuoden ilmaisjakelut top 4

4. Metro lehti. (Juha Vuorisen kolumnejakin!)
3. Peak Performance Magazine 2009 (kuvat ja jutut.)
2. Läskikympin Cabin Fever ja Run To The Hills. (fiilis)
1. Anagram laskuleffa. Norjalainen ilmaisjakelu. Saattaa löytyä Kongvinter.no tai Friflytin mukana. (fiilis ja mestat)


Jess. Koska pelkkä musta valkoisella näyttää tylsältä lätkin muutaman foton messiin. Pimeäkuvausta. Syksyn satoa, paremmalla kameralla. Toivottavasti näkyykin vielä tuloksissa.

2119144.jpg

Vastaranta. Keilaniemi.


2119251.jpg

Tukholma, Södermalm.


2119246.jpg

Eteläsatama.