Paluumatkalla koulusta kävi mielessä ajatus, miten hienoa olisikin kun eteisessä odottaisi ensimmäinen kotiin tullut FriFlyt-lehti.

Ja olihan se. Elämän pieniä iloja, vähän kuin auringonpaiste, hyvä juoksulenkki tai onnistunut makaronilaatikko.

Mutta. Tässä on nyt vähän ampiaispesään sohimisen makua mutta en malta olla siivuamasta sitä raukkamaista tekoa mitä eräs kaimani teki eräässä pahaonnisessa koulussa viimepäivinä.  Tabujahan ei ole, tai ei ainakaan sivistyneessä yhteiskunnassa pitäisi olla. Raukkamainen teko, mutta  pahinta asiassa on median mässäily. Tällähetkellä media ja etenkin iltapäivälehdet pelaavat psykopaattien pussiin paisuttelemalla ja kaluamalla jokaisen luun puhtaaksi. Mikä mahtoi olla motiivi tällaiseen tekoon? Väittäisin että julkisuus, kohu ja yhteiskunnan järkyttäminen.. Omat 15 päivää maailmanlaajuisessa julkisuudessa tässä tapauksessa. Kissankokoiset otsikot koulumurhasta ja pikkupaikkakunnan verilöylystä ja oma nimi verellä kirjoitettuna historian kirjoihin. Kosto ja kuolemattomuus. 

1938330.jpg

Ei paljoa opittu edellisestä. Samalla lailla nytkin ampujan omat mainosvideot pyörivät telkkariuutisissa joka kanavalla ja iltapäivälehdet herkuttelevat verellä, kuolemalla ja ihmisten surulla. Media toimii tasan niinkuin  siltä ainakin yksi ihminen odotti ja toivoi... Samalla joku samanhenkinen hullu jossakin saa taas yhden esimerkin miten kyykyttää yhteiskunta ja saada ilmaista mainosaikaa, rääkäistä koko maailmalle maailman rumin hätähuuto.

Toki, kansan pitää tietää, ja itsekin näin videot ja lukea tapahtuneesta. Mutta videota ei olisi pitänyt näyttää eikä ampujan kirjoituksia julkaista. Medialla on vastuunsa, kaikkeen ei pidä alentua vaikka se myykin tai saa varmasti katsojia. Tällähetkellä tietyt lehdet ovat kuin raatokärpäsiä jotka kerääntyvät mätänevän raadon ympärille ja pörräävät ympäriinsä levittämään tauteja. On tietyt asiat joista pitää kertoa ja toimenpiteitä mihin pitää ryhtyä vastaavan estämiseksi mutta ei se näin toimi ainakaan. Ensin tapahtuu, sitten kauhistellaan, sitten tongitaan ja mässäillään, ja kohta alkaa syyttelyvaihe. Seuraavaksi ryhdytään hätätoimenpiteisiin, tärkeät virkamiehet tekevät kaikkensa etteivät näyttäisi kansan edessä toimettomilta, Seuraa irtisanomisia, uusia lakeja ja varmaankin käsiasekielto ja metallinpaljastimet koulujen oville.

Kauhistellaan ja yritetään estää vaikka pitäisi ehkä ennemmin oppia ja yrittää ennaltaehkäistä...

Ennemmin tulisi estää ettei yhdellekään penskalle tulisi yleensä edes mieleen hommata pyssyä ja tuoda sitä kouluun kuin että jollekkin syrjääntyneelle raukalle ei myönnettäisi aseenkantolupaa tai että yläasteen portilla metallinpaljastin piippaa. No, parempi niinkin.

Toki, jos tietäisin miten, niin en varmaan joutaisi nytkään täällä kirjoittelemaan. Mutta ainakin jokaisen koulukiusaajan ja keltaisen lehdistön roskajournalistin pitäisi nyt tuntea pieni pisto sydämessään.

Nojoo, se oli siinä. Takaisin maailman parhaan laskulehden pariin. Elämä jatkuu, nautitaan siitä, jooko?

1938332.jpg