1428933.jpg

                                      Yleismaisemaa huipulta.. Oikealla siintää "Naamavuori"

Paluu kotiin, vai paluu kotoa?  5 viikkoa, 32 laskupäivää kuudessa eri maassa ja kymmenessä eri keskuksessa. Silti, yhtä reissua odotti eniten ja tämä yksi oli kuin paluu kotiin. Narvik, Norja.

1428931.jpg

                                      Taas näitä.. Matti leikkimässä, Ville kuvaamassa.


Vuoret, lunta, meri, pari lapsuudenystävää laskukavereina ja oma auto. Pieni mökki mäellä vuoren
juurella vuonon rannalla. Ainekset täydelliseen laskureissuun. Pieniä puutteita tietysti jälleen oli, lunta olisi jälleen saanut olla enemmänkin. Viikon teemat tällä kertaa kivien heittely, boulderointi, auringonotto ja haikkaaminen. Todellinen zeniläinen viikko jälleen. 6 laskupäivää, 3 Narvikissa, 1 Riksgränsenissä, 1 Björklidenissä ja yksi Dundretissa. 3400 kilometrin roadtrip ja visiitti Lofoottienkin suuntaan. Kuvat puhukoon puolestaan.



1428943.jpg

                                Vellu viikon hittiharrastuksen parissa. Mennääks heittelee kivii? Joo.

Vuosi sitten samalla paikalla vietettiin kaksi viikkoa. Elämäni puuterireissu. Siellä viimeistään jäin koukkuun pehmeän lumen laskuun ja Norjan vuoriin. Ihan jo kaksi viikkoa Narvikissa muutti maailmaa ja käsitystä elämästä ja siitä mitkä asiat ovat elämässä sellaisia mihin haluaa panostaa. Hienojen reissujen riski on juuri tässä.. arki ja etenkin työelämä voi alkaa muuttua vähän toisarvoiseksi.

1428941.jpg

                                    Vellu kruisailee eteläseinää kohti vuononrantaa.


Hiihtohifistelyä... Testissä nyt oli lopullisesti kauden "lopulliset" kamat. Monot vaihtuivat jo Sveitsissä Scarpan Tornado Pro LTD-monoihin, kuulemma "homo-smurffin-sinisiin" vieläpä. Täydelliset. Nyt laskettiin toinen viikko Hellbenteillä. Korppua, sumua, kissanjälkiä mutta nyt myös höyhenenkeveää pakkaspuuteria! TOIMIII!!! =D Jossei tarvisi ikinä enää skinnailla niin muita suksia en tarvitsisisi. Hellbenteillä laskettiin Björklidenissä elämäni hauskin rinnelaskupäivä, en olisi ikinä uskonut. Lisäksi Narvikin vuorilla saatiin kivasti ensimakua tulevasta, pari oikein hyvää puuterinpöllytyspätkää.

1428937.jpg

                          Matti laskee, Ville kuvaa, aurinko paistaa ja lumi lentää.

Vähän on ollut nyt tyhjä olo etenkin töissä.. Ihmettelee että mitä siellä oikein tekee ja miksi ihmeessä?

1428934.jpg 

                     Vellu haikkaa ja on semisti Tanner Hall.

Sitä aamua odotellessa kun herään aamulla teltasta auringonpaisteeseen , skinnaillaan jonkun sopivan vuoren topille evästämään ja nauttimaan vuoristoisista merimaisemista ja lasketaan lopulta toistatuhatta metriä vertikaalia täydellistä pakkasputskua merenrantaan saakka läpsimään ylävitosia, ottamaan aurinkoa ja grillaamaan. Ehkä vielä tänäkeväänä, ehkä ei. Jokatapauksessa, Norja on mun laskumaa.

"If Alaska is the skiing world's Mecca then Lyngen must be the Heaven.
                                    Seth Morrison

1428938.jpg