1196456.jpg

                   Alppikylämme satama-aluetta iltavalaistuksessa.

Ensimmäiset reilu tuhat vertikaalimetriä laskettu tänä talvena. Paikka oli haasteellinen, todellinen koetinkivi aktiivisellekin harrastajalle. Todella kuumottava mesta. Yhtään ei helpottanut tieto että samansuuntaisilla pohjoisrinteillä tapahtuu 80% maailman kuolemaan johtavista lumivyöryonnettomuuksista. Näkyvyyskin oli vain kohtalainen ja ajoittain pyrytti lunta. Jo pitkään jatkuneet lounaistuuletkin ovat siirtäneet lunta ja sää oli nopeasti lauhtumassa ja ilmanpainekin oli edelleen laskussa useamman millibarin tuntivauhtia.

Kyllä, Aguille d'Hirvensalo vaatii laskijaltaan kylmähermoisuutta sekä todellista rakkautta lajiin Siitä on leikki kaukana kun mäen ainoa hissi pysähtyy 15 minuutiksi ja hissijono kasvaa sataan metriin tai kun TuSlan ratalaskujuniorit laskevat täysiä 4-vuotiaiden hiihtokoululaisletkan kanssa samalla rinteellä tai kun jonotat 27. kertaa siihen ankkurihissiin ja jonossa voit vain jännityksellä seurata että kaatukohan se sama pieni poika taas siihen samaan kohtaan jälleen kerran pysäyttäen taas koko hissin.

Kuitenkin, rinne oli erinomaisessa kunnossa ja kivaa oli päästä taas suksille lähes 7 kuukauden tauon jälkeen. Suksitestailuakin tuli harrastettua. En olisi uskonutkaan että 197cm pitkät K2 Hellbentit voivat olla oikeasti mukavat laskea rinteessä, kanttipito ja ketteryys oli jopa yllättävällä tasolla ja tuntui tuolla vähällä tatsilla että niillä voisi myös halutessaan hieman bigfoot-henkisesti jyrätä yli paljosta sellaisesta mitä pitäsi muilla suksilla kiertää. Vertailukohteena toimi "189" (taas lähemmäs 194cm) AK Enemy joilla laskettiin erinomaisella menestyksellä koko viimekausi. Olen myös pitänyt sitä varsin toimivana rinnesuksena kaiken muun hyvän lisäksi. Kuitenkin, tänään, tällä tantereella, hyvin hoidetussa pikkumäessä Hellbent voitti ensimmäisen erän puhtaasti 1-0. Ohhoh.

Niin, reissu lähenee. Reppu on korjattavana ja modifioitavana, skinit on jo korjattu ja ulkomailta on otettu maailman paras (?) matka/tapaturmavakuutus. IHI sitten seivatkoon mun p*rseen jos tapahtuu jotain sellaista  mitä ei pidä tapahtua. Kopkop. Muutenkin upotan rahaa vakuutusyhtiöille kaiken maailman auto- ja pilipalivakuutuksiin satoja euroja vuodessa, kai se nyt on sitten aika sijoittaa yksi satanen myös itseensä, omaan turvallisuuteen ja tulevaisuuteen.

Jes, ei SKItä ilman AFTERSKItä, nyt se kylmä bisse ja Southpark. Neloselta, ma-to joka päivä. Parasta Hiutaleen ohella mitä tuo apatialaatikko tarjoaa. Cheers.

1196448.jpg

                Aguille d'Hirvensalon kuumottava yläjäätikkö vuonna 2007.