1213763.jpg

Ei,tarkoituksenani ei ole juoruta suomen kansalle mitä Matille ja Merville ja Maajussi-Timolle ja Fitness-Rachelille kuuluu enkä ole kuullut Sika-Harrista tai Myllylän Mikastakaan mitään uutta enkä mullistavaa; ehkä jumala on olemassa, sittenkin.

Jotain ihan muuta. 7  työpäivää  Sveitsiin. Sitten alkaa viiden viikol loma. Ensiviikolla siis lento Zurichiin, reilut 3 viikkoa Andermattissa ja pariksi päiväksi Suomeen, sitten reiluksi viikoksi Puolaan, muutamaksi viikoksi töihin, sitten yllätysyllätys Narvikiin pääsiäisen tienoilla. Näillä mennään. Näillä näkymin mulla on tänä vuonna enemmän lomaviikkoja kuin työviikkoja nykyisessä duunissa. Työ tekijänsä vapauttaa, kerrottiin. Tälläkertaa se saattaa jopa olla totta. Montaa kortta ei tämä kusimuurahainen tähän kekoon enää kanna.

Setä alkaa kohta nauttia elämästä. <3

Olen huomannut kuulostavani yhä enemmän puitahalaavalta hippiretkulta idealistisine paatoksineni... Kai alkaisi olla muuttaa sävyä pikkuhiljaa. Toisaalta. Viimeiset 10 vuotta on elämässäni ollut turhankin selkeä aikataulu, suunnitelma ja selkeä eteenpäin vievä aikajana ilman ainuttakaan katkoa; koulua, koulua, intti, duuni, koulua, koulua, duunia, duunia, duunia... Alkaa olla muutoksen aika. Entinen idealisti ja kunnianhaluinen määrätietoinen perfektionisti haaveilee nyt ajasta ihan uusissa kuvioissa, uudella alalla. Ensimmäistä kertaa 10 vuoteen en yhtään tiedä mitä puolen vuoden päästä teen, ja idea on kiehtova. Tuulessa tuoksuu jo seikkailu ja vapaus. Ensiviikolla aloitan yhdeksään vuoteen ainoan ja ensimmäisen yli kuukauden lomani. Ja voi veljet, tämä on vasta alkua.

Uudet ammattivisiotkin herättävät jopa tervettä innostusta ja kiinnostusta. Tässä on nyt pari visoita: Verta, nokea ja piipaa-autoja tai sitten haetaan meriltä isosti rahaa ja vielä enemmän vapaa-aikaa. Molempi parempi. Mahdollisimman kauas vaan kasista-neljään päivistä ja office-paketista ja toimintaa ja elämää kohti.

Andermattissakin kuulemma ihan kelpokelit pikkuhiljaa. Gemstockilla on 250cm lunta, lähioffarit laskettu loppuun ja on nyt muutamat viimepäivät kuulemma tuullut ja ollut pilvistä Niin ja viikonloppuna pelkästään Alpeilla kuoli vyöryihin kymmenisen ihmistä, mukaanlukien vanhempiensa mukana offaria laskenut 12-vuotias poika. Sillai.

No, loppuviikon varmaankin Ullr suo meille lisää lunta ja Andermattissa dumppaa oikein kunnolla ja ensiviikolla kelit alkaa kirkastua viikonloppua kohden, lumikentät vakiintuvat ja sunnuntaista eteenpäin sitten lasketaan tyynessä auringonpaisteessa sellaista puuteria ettei ikinä ennen. Ensiviikolla ollaan siis Alpeilla.

Yksi asia olkoon varmaa: Tästä talvesta kerrotaan tarinoita.