1073295.jpg
Åkare: Håvard Foto: Roar Berg Lyngen, Norge



Paluu kotiin, paluu juurille, tämän kaiken tarkoitusperille.

Vastatakseni kysymykseen: Miksi? Eli blogini pyhät tarkoitusperät.

Kolme
Viihdyttääkseni itseäni. En pidä työstäni, en pidä Etelä-Suomen kurasyksystä. Tykkään kitistä, piruilla ja ainakin joskus tykkäsin kirjoittaakin. Joka kerta kun huomaan hymyileväni tätä soopaa kirjoittaessani oon onnistunut tässä projektissani.

Kaksi
Viihdyttääkseni lukijoitani. Hah. Miksi monikko? Terkut Outille. =) ja Matille. Nojoo. On tämän noin kahden kuukauden olemassaolon aikana ainakin joku avannut yli tuhat kertaa, kai tätä joku muukin on myös lukenut, tai ainakin avannut ja klikannut takaisin-nappia ja varmaan formatoinut kiintolevyn ja lopettanut netinkäytön silläsekunnilla. Samapa tuo mulle. Tärkeintä ois herättää ees jotain ajatuksia tai tunteita suuntaan tai toiseen, joko sitten provosoimalla tai jopa avaamalla tietä ja uusia ajatuksia.

Yksi
Herättääkseni ajatuksia ja keskustelua. Kaiken höpönlöpönhöppöö-koti-doku-gonzoilun taa kätkeytyy, rakas lukijani, todellakin syvempiäkin tarkoitusperiä... Omassa elämässäni en oikeastaan kadu mitään paitsi sitä etten alkanut vielä nuorempana laskemaan. Tämä on puhdas ylistyslauluni ulkoilmalle, vuorille, puuterilumelle... Tää on mun  ristiretkeni minun sysimustaan Afrikkaani, pelottavien nettinörttien pimeimpiin luoliin, aboriginaalien omalla kielellä, blogin muodossa. Te voitte vielä paeta. Myykää rivitalonpätkänne, katkokaa kahleenne pallinaama-pomoonne tai vittuilevaan kusipäiseen verkkotulostimeenne ja paetkaa vuorille. Tässä pahassa ja saatuneessa maailmassa on vielä ainakin yksi tapa paeta aikatauluja, deadlineja, liikenneruuhkia, stressiä ja velvotteita. Tohtorinne JollyRogers suosittelee säännöllisin väliajoin raikasta vuoristoilmaa. Ensin siteet sanoo naks-naks, sitten sauvat klik-klik ja sitten hypätään eräänlaiseen painottomuuden tilaan. Sitten suu sanoo jihuu, huulet vääntyy euforiseen virnistykseen ja koko maailmassa ei ole enää kuin sinä, lumi, aurinko ja vuori. Jokin välimuoto lentämisen ja maata pitkin liikkumisen välillä, levitaation tapainen uusi tapa kokea uusi ,vapaa elämä.

Eli jos yksikin Jukka-Santeri kääntyy tämän blastauksen ja paasauksen ansiosta näivettyneestä nettiolmista pandaruskettuneeksi hiihtopummiksi niin tämä kaikki ei ole ollut turhaa.

"Tiellä käyvä tien on vanki, vapaa on vain umpihanki"
Hella Vuoljoki

1073299.jpg
Åkare: Bill Strand Foto: Odd Roar Salamonsen, Lyngen, Norge