Kappas, uusi kamera. Ostin pappakameran. Musta, pieni, nopea, "halpa" ja valovoimainen.

Idea oli hommata parinkilon järkkäripaketille kaveri, laskureppuun tai farkkujen taskuun jotain pientä ja kevyttä. Eli tässä olisi ehdokas uudeksi rando/bile/festarikameraksi. Kaksi kiloa painoa pois ja silti tarkoituksena pitää edes kohtuullinen kuvanlaatu ja sellainen käyttöliittymä että pystyy käyttämään laskuhanskatkin kädessä. Fuji kävi tänään ulkona, tässä ekoja fotoja ruokakaupparetkeltä.

Tähänasti näyttää oikein hyvältä! 2,0 valovoimalla ja jonkinlaisella kohinankestolla pystyy kuvaamaan näköjään ihmeen hyvin jopa pimeällä mustalla märällä loskakelillä, ilman salamaa tietty. Kuvasin JPEGejä, suuri suunnitelma keventää samalla RAW-kuvien prosessointitaakkaa. Ulkona käsivaralta otetut kuvat otettu 1600 ISOlla ja 2,0-2,5 aukolla. Suoraan kamerasta, ilman MITÄÄN näpräilyä. Mustavalkot kuvattu kameran omilla mustavalkosäädöillä.  Aika jees, tai itse en olisi uskonut. Näps näps näytekuvia loskaisesta Helsingistä.Makrotestailua. Tarkennusetäisyys 1 sentti. Jepjep.Saa sillä siis värikuviakin...Tässä kokeilin 10s valotuksen, aukko noin 4, ISO 200. Kamera oli laiturin kaiteella, ei jalustalla. Aika jees!

Ensivaikutelma pikkuisesta aika loistava. Pienistä esimerkkikuvista huolimatta nämä näyttää lupaavalta myös 24" näytöllä tai jopa 100%. Aikamoista.  Testit jatkuu!