Oho, heinäkuuta mennään. Koulu on takana ja työvuorot ja ennenkaikkea vapaavuorot pyörivät. Mahtavaa. Viimeinen kouluviikko lusittiin loppuun kunnon pelkokerroin-meiningillä, kylmää vettä ja hypotermiaa ja sitten vastapainoksi tulikuumaa ja pimeää. Nyt sitten onnellisesti omassa uudessa työvuorossa ja keikkatarjonta on jo ylittänyt odotukset...

Muutakin uutta. Tuli vastaan hieno tilaisuus jälleen päivittää kamerakalustoa ja tottahantoki siihen piti tarttua. Canonin 40D ja 17-85millinen EFS löysivät uuden rakastavan kodin ja mulle löytyi huippukuntoinen vähän käytetty Canonin EOS 5D, siis ihan Mk1. 

Kameradadaa; hypätkää ohi jossei fotonörtteily nappaa. Alkaa nyt: Vitosella nyt kolme päivää kuvanneena tuntuu että vaihdos oli oikea, olkoonkin että näyttö on reilusti huonompi kuin 40Dssä, pienempi ja valjummat värit ja lisäksi ärsyttää se että ISO-arvo ei näy etsimessä vaan se pitää tarkistaa kameran päältä. Muuten tuntuu tutulta ja turvalliselta, samat softat, samat akut, laturit, piuhat jne, sama näppituntuma. Toinen huomion arvoinen seikka on se että pitää ostaa parempi pitkä linssi. Nyt käytössä edelleen Artun lainaputki, olikohan 50-200mm Tamron. Isolla aukolla kuvatessa nurkat meinaa jäädä näköjään aika tummiksi. Nojoo, joku L-sarjan 70-200 oli jo muutenkin ostoslistalla. Lisäksi 12-24mm f4 Tokina ei oikein palvele tarkoitustaan täyskennolla. Eli tällähetkellä omaan yhden järkevän objektiivin, Canonin halpa ja hyvä 50mm f 1,8. Positiiviset asiat: Siitä 50mm lasista tulikin paljon monikäyttöisempi kun ei enää ole sitä vanhan rungon 1,6 croppikerrointa, tuntuu siis melkein laajikselta, tuollaisenaan monikäyttöinen yleislinssi. Lisäksi kuvissa taitaa olla vähän vähemmän kohinaa, jotain jota arvostaa syksyn pimeinä öinä ja sitten tuollainen yleinen kuvanlaatu jotenkin jotenkin enemmän miellyttää silmää. (Kamera-jargon loppu)

Mutta siis ostetaan lasitavaraa lisää kun pääsee taas kuukausipalkan ääreen. 

Pari näytekuvaa uuden kaluston ja kesän kunniaksi, luontokuvia Helsingistä.
 



Telkänpojatkin kasvaneet sitten viimenäkymältä. 
 

Parisukellus, eiks tää oo olympialajikin? 




Koiranputki, nurkat on vähä tummat mut muuten kiva.