Aika murtaa nettihiljaisuus.
 
Viikko tätä vuotta jäljellä. Ehkä vielä vuoden paras viikko.
 
Eniten näitä viimepäiviä kuvaa pieni lista. Noin kymmenen viime päivän paikkakunnat. Helsinki - Tukholma - Helsinki - Oulu - Haaparanta - Kittelfjäll - Haaparanta - Piippola - Helsinki - Kimola. Seuraavaksi viikon sisällä luvassa Kouvola - Helsinki -Turku - Helsinki - Turku - Tukholma - Oslo - Telemark...
 
Tuota listaa lukiessa voisi kuvitella että oikeesti tykkään ajamisesta mutta olisi aika pahasti väärässä. Matkustamisesta tykkään kyllä, siitä tunteesta kun autoradio soi ja puoliunessa yhä lumisemmat maisemat vilisevät ohitse ja tietää että edessä on jotain uutta ja jännittävää ja matkaseurana on tutut luottojäbät.
 
Millä tää syksy on painettu? Multivitalla, rautatableteilla, kahvilla.. Maailman ihanimman tyttöystävän tuella. Laskuleffoilla ja Collie Buddzilla, Vapaalaskulla ja rakkaudesta lajiin, uskoon, tietoon  siitä että kaikkitämämuu päättyy aikanaan ja Matti pääsee mäkeen. Valoon tunnelin päässä. Usko siihen että loska muuttuu lumeksi, takapihan pulkkamäki lumihuippuisiksi vuoriksi, Seurasaaren oravat vaihtuvat hirviin ja poroihin, opiskelijat ja opettajat niiksi maailman parhaiksi kavereiksi. YleX ja sporan kolina vaihtuu Laineen Kasperiin, Mikko Alataloon, Collie Buddziin ja Kya Bambaan, BigBrother ja Grayn Anatomia Virneeseen, Believeen, Steeppiin....  Ensviikko on paluu alkujuurille, parhaiden kavereiden seuraan Norjan vuorille. Mukaan matkaan lähtee 7 nuortamiestä, osa lapsuudenkavereita jotka minulla on ollut ilo tuntea jo 25 vuotta. 
 
Hyvät halpamatkalaiset, ärande billigresare. Ensviikon käsikirjoitus on seuraava. Tokkurassa sunnuntaina aamulaivaan nukkumaan, Tukholmasta hurrur Osloon ja edelleen sieltä hurrur länteen. Nipsnaps laskukamat niskaan ja mäkeen. Siten jihuu ja läps läps, whoop whoop, Mökillä tsih ja nirsk, Suklaat ja pastat, Kya Bamba ja What else is there ja aamulla uusiksi niksnaks monot jalkaan. Toistetaan vajaa pari viikkoa kunnes olo on puhdas, vapaa ja raukea ja kasvoilla kestohymy, reissuparta ja pandat ja reidet täynnä maitohappoa.
 
Toisinsanoen, tässä on nyt elementit kasassa kaikkien aikojen ristiretkeen. Isoin ja tiivein porukka kasassa ikinä, etelässä ON ainakin metri lunta ja kelit pakkasella. Kukaan meistä ei ole käynyt ennen millään niillä paikoilla mihin matka vie. Eli haiskahtaa seikkailulta, suloiselta sellaiselta.
 
Vielä vähän menneestä. Nettielämästä. Viimeviikolla käytiinkin Ruotsissa. Määränpää oli kaikille yllätys vielä pitkälle lähtöpäivään ja menomatkaan saakka. Neljän päivän täsmäisku onnistui täydellisesti. Pakkaspuuteria, uudessa seurassa, uudessa paikassa. Tästäkin lisää myöhemmin.
 
Ilman tätä blogia ei olisi ollut Ruotsinmatkaa enkä olisi varmaan ikinä tutustunut näihin uusiin matkakumppaneihinikaan. Kirjoittamalla pääsee oikesti laskemaan, en olisi uskonut. Ilman tätä blogia en kirjoittaisi Vapaalaskuun Artun kollegana eikä yhtä hämmästyttävää yhtiösopimustakaan ehkä olisi syntynyt.. siitäkin ehkä joskus lisää myöhemmin. Mutta siis, Juuresta puuhun kiivetään. Nyt taas kaikella on tarkoituksensa, asiat alkavat rullata eteenpäin.
 
Eli tässävaiheessa kiitos kaikille vanhoille lukijoille, kyllä, tämä blogi jatkuu, ei oo mitkään jäähyväiset. Päinvastoin, tälle ihmeelliselle taideteokselle aukeaa pian yksi uusi levityskanava.  Täten haluan toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleeksi, älkää pelästykö, ei tää aina oo tällästä. Tai on, tavallaan.
 
Nii, vielä. Joulu. En lähettänyt taaskaan kenellekään yhtään korttia, kiitti kaunis kaikille jotka meitä muistivat. Tästä joulusta on jotenkin harvinaisen hyvä fiilis vaikka meneekin vähän autoiluksi. Ruokaa, lepoa, suku, ystävät. Hyvää joulua.
 
Joulu on taas, joulu on taas,
kattilat täynnä puuroo.
Nyt sitä saa, nyt sitä saa
vatsansa täyteen puuroo.
Joulu on taas, joulu on taas,
voi, kuinka meill´ on hauskaa!
Lapsilla on, lapsilla on
aamusta iltaan hauskaa.

 
Flashback jostain Haaparannan nurkilta kun Suomen radio ja joulutoiveet alkoivat kuulumaan. Laskuporukalla tolle repeiltiin kummasti. Kiitti heliskinnaajat Juha ja Pekka loistoreissusta!  Loppuun kuva viimeviikolta, mun joulukortti.. Ekaa kertaa järkkäri laskurepussa. Kittelfjäll aamuhämärässä. Jouluisiin laskutunnelmiin. Kimola hiljenee.