10 päivää ja 4 vuoroa paloasemilla. Yksi ambulanssissa, loput paloautosta.

Hieno syysloma. Uutta oppia, paljon lähtöjä ja tutustui uusiin ihmisiin...  Olin myös sitten viimeviikolla telkkarissa yhden kesän keikan ansiosta. En koskaan ollut edes ajatellut miten paljon punaisilla ja valkoisilla autoilla liikkuva touhumme joitakuita kiinnostaa. Nyt tietty tullut itsekin seurattua enemmän, ainakin oman kaupungin menoa kun frendit vielä on eri asemilla töissä, eri päivinä ja ympäri kaupunkia.

Osa näistä kuvaustilanteista koettiin jopa surkuhupaisiksi ja osa ihan tirkistelyksi. On se tietty tämä kännykkäkamera-aika ja sitten tuntuu että jollain ihmisillä on ehkä liikaa vapaa-aikaa tai sitten liian vähän tekemistä.  Tai siis silltä se tuntuu kun katsoo yöllä aseman autohallista pihalla pimeässä sateessa seisovia tyyppejä kameroineen ja jalustoineen, odottamassa josko joku auto lähtisi hälytykseen... Tai sitten niitä kun mopopojat aamuneljältä seuraavat paloautoja skoottereilla puolimetrisine teleputkineen...  Siis onhan se sympaattista että joku kokee ammattimme niin kiinnostavaksi mutta...   ...silti?

 

Itse kyllä olen tosiaan nauttinut tästä työstä, siis siitä että pääsee toimintaan ja tekemiseen itse osalliseksi. On siinä ilman muuta oma fiiliksensä  vaikka sitten savusukeltaessa  palavaan kerrostalokaksioon kun oveen on ensin tehty luukku moottorisahalla...  Tai sitten pilkkoessa rautakangella ja hydraulityökaluilla sellaisia autoja mihin ei itsellä koskaan tule olemaan varaa.

Ja sitten on se friikkisirkus. "No, onkos tullut otettua alkoholia?" -Ei vuoteen mutta 23 vuotta amfetamiinia kyllä." Ja se ihmistyyppi joka elää kuin kettu pesässään erikoisine virityksineen. Kaikki tavallaan, antaa kaikkien kukkien kukkia.

 

Nojoo. Neljä vuoroa taas meni täkillä eli höökin eli paloauton takapenkillä tai ambulanssin penkillä. Loppusyksy tai alkutalvi meneekin sitten "hiukka" tylsemmin taas koulunpenkillä ja oman paksun täkin alla. Nyt on hyvää aikaa olla, kerätä voimia, ladata akkuja, makoilla, laiskotella ja olla vaan, antaa veden valua ikkunasta ja ajan kulua. "Vaatii paljon kahvii, teetä ja kaakaoo tää maa jota halla vaanii."

Tätä talvea ja enskesää odotellessa. Perjantaina galaksit räjähtää. Skiexpo.

 

Maailman paras työpaikka?