1249497073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lämpöä. Pelastuskoulun harjoitus.


Hassu päivä, purin yhden pyörän, pesin kaksi ja ostin yhden.

Ja outo olo, hiukan. Oli kivaa ja nyt siitä maksetaan velkoja.

Mutta duunista piti kirjoittaa. Vietin tuossa yhden yön "tabiksessa" eli ambulanssissa. Aika vaikuttavaa. Kesäisen kaunis ja lämmin arki-ilta näytti aika karun kuvan kaupunkielämästä.

Viinaa, diapameja, tappeluja, kaatuneita. Juoppoja ratti-etuliitteellä ja ilman. Poika jonka päätä oli hakattu asfalttiin. Kramppaava juoppo. Melkein synnytys autoon ja tietty kuolemakin. Viidennen kerroksen ikkuna oli auki, pieni koira räksytti. Ikkunan alapuolella asfaltilla  vanha ihminen, ranteet aika ujosti viilletty auki. Oli sitten varmistanut tai viimeistellyt hyppäämällä. Toivottavasti saa koira uuden kodin. Sillai, hyvä startti alkavalle sairaankuljetusjaksolle.

Mitään maailmanpaloja ei olekaan kesällä omaan vuoroon sattunut. Pikku pyromaanituhoja, palavia pensaita ja roskiksia nyt lähinnä. Kolareita, öjlyvahinkoja ja automaattisia palohälytyksiä. Autossakin on päässyt istumaan kaikilla paikoilla paitsi nyt esimiehen penkillä, ykkösestä neloseen ja kuskina myös. Hälytysajon ajaminenkin oli ihan kokemus sinänsä, paineilmatorvi on ystävä.

Silti yössä paloasemalla on yhä omanlaisensa fiilis. Tai yökeikoissa. Ensin kuuluu hälytysääni, sitten hälytysilmoitus Hätäkeskuksesta. Sitten kuuluu kiiruhtavia askeleita, seuraavaksi liukuputkien vikinä. Pari kolahdusta kun ovet paukkuvat kiinni, iso diesel murahtaa käyntiin ja lopuksi loittoneva sireenin ääni.

Enää kolme vuoroa ennen paluuta koulunpenkille. Harmi. Olisin voinut jo jäädä asemalle. Saas nähdä pääseekö töissä huomenna katsomaan Madonnaa.

Niin ja ensiviikolla mennään katsomaan Norjaa.

 

1249497244_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hodari jäähdyttelee.