24.12. Jesse täyttää 2008 vuotta, sullekin on tainnut tulla kutsu postissa?

*Paaaaaaljon onneaaa vaan, paaaljon onneeaaa vaan, paljon onneeeaaa Jessee, paaaljon onneaa vaan*

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Oon vaan kateellinen. Kuka muistaa parin tuhannen vuoden päästä MUN synttäripäivää? Tosin, harva on niinsanotusti seppä syntyessään, onhan tässä aikaa vielä.  Suurimpia neroja on aina osattu arvostaa vasta niinsanotusti postuumisti.

Nojoo, syitä juhlia joulua on monia. Joulu on vanha pakanoiden valon juhla, ton voisinkin ostaa. Talvipäivänseisaus on takana, valoa kohti. Pahin on takana ja elämä jatkuu, lohdullista. Ilon kautta valoa kohti.

Jouluaatto. Viimeinen luukku mun joulukalenterista. Paketilla, karkkikepillä, joulupallolla ja joulukuusella voittaa rahaa, muilla häviää. Sormet ristiin.

Jees, jouluun kuuluu jouluevankeliumi eli ilosanoma ja tänäjouluna sen meille lukee itse Juha Vuorinen, suuri idolini. Oleppa hyvä, Juha!
Ja tapahtui niinä päivinä, että valtiovarainministeri Kataiselta kävi käsky, että kaikki maailma, mukaan lukien Islanti, oli verolle pantava. Tämä verollepano oli... ei se ainakaan ensimmäinen voinut olla, mutta tapahtui joka tapauksessa Olli Aallon ollessa vielä Imatran kirkkoherrana, tai ainakin herrana.

Ja kaikki menivät verolle pantaviksi kukin omaan kaupunkiinsa, paitsi BB-Cheryll, joka meni BB-talon sviittiin pantavaksi. Niin Johanna Tukiainenkin lähti Gambiasta, tuolta malarian mahtimaasta, Banjulin kaupungista, ylös Suomeen, Meilahden sairaalaan, hän kun oli Dolls-tanssiryhmän jäsen ja Julia Tukiaisen sukua. 

Suomeen verolle ja muutenkin pantavaksi tuotiin myös Mari, Jani Sievisen kihlattu, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä jossain Nummelan palkintohirsitalossa ollessaan, että Marin synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti tytön, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, vähän samaan tapaan kuin Johanna Tukiainen kapaloitiin Meilahdessa, koska heille ei ollut sijaa Susannan majatalossa.  

Ja sillä seudulla oli Seiskan toimittajia vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Tauski Peltonen, ja Tauskin kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta Virpi Kätkä sanoi heille: ”Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: Minä olen tänä päivänä heittänyt Tauskin pihalle, täällä Naantalin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte Tauskin kapuloituna ja veneessään makaamassa.”   

Ja yhtäkkiä oli Virpin kanssa suuri joukko taivaallista Seiskan väkeä, ja he ylistivät Virpiä ja sanoivat: ”Kunnia Virpille, Johannalle, BB-Hennalle, kyläkauppias Vesalle, Matille ja Merville sekä Susan Ruususelle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan meillä on hyvä tahto!”   Ja kun toimittajat olivat menneet julkkujen luota toimitukseen, niin nämä puhuivat toisillensa: ”Menkäämme nyt ravintola Pataässään katsomaan sitä, mikä on Arto Paasilinnalle tapahtunut ja minkä vihjepuhelin meille ilmoitti.”  

Aamen.

Juha Vuorinen, Metro 1.12.2008


Jess. Joulurauhaa, nyt loppu se häslääminen. Sori frendit etten saanut aikaiseksi  lähettää joulukortteja, olkoon tää mun versioni aiheesta. Valoa kohti!


2170093.jpg