...sitä oppi selkeämpi.

1917609.jpg

Palohenkselit paukkuu. =D
ATK-tuntien satoa. Powerpointin ihmeellinen maailma.


Viisi ensimmäistä viikkoa uudessa koulussa alkaa olla takana. Päivät menevät nopeasti, viikot vilahtavat ohi. Ei ole tarvinnut kurkkia kelloa eikä laskea enää.. ei päiviä, eikä tunteja. Huomenna on perjantai, tuntuu ehkä keskiviikolta.

Pari vuotta niin taas duunissa ollaan. Päivä töitä, kolme vapaata rytmillä. Vuosilomat rullaa, vuoroja saa vaihtaa ja liksakin on ihan OK, sillä elää. Sitä odotellessa, mutta kiire ei ole.

Viiden vuoden jälkeen outoa opiskella taas. Fysiikkaa, ATK:ta ja historiaa...30% teoriaa, 70% käytännön harjoituksia. Silti joulukuussa on tentti jonka lukualue on kuusi kirjaa, yli 1000 sivua pientä tekstiä. Viiteen vuoteen ei ole tarvinnut töiden jälkeen käyttää omaa aikaansa mihinkään muuhun kuin omiin puuhiinsa, nyt pitäisi taas illat opiskella. Ja urheilla.


 


Kaikenlaista on opiskeltu ja opittukin. Skaala on laaja, Pikku Palomiehen lorusta tikkaiden kiipeämiseen ja auton ajamiseen ja palolaitoksen viimeisen hevosmiehen etunimeen. Kaikki lähtee nollasta ja kädentaidoista, on lähdettävä. Elvyttämisestä paineilmalaitteiden huoltoon ja käyttöön. Palamisen edellytyksistä huoneistopalon etenemiseen, siitä lieskahdus-simulaattoriin ja purkutalojen polttoon ja päätyen paloauton takapenkille, valot vilkkuen ja pillit soiden kohti ensimmäistä keikkaa. Kaikki on suunniteltua, organisoitua ja johdonmukaista. Opetellaan työelämää varten, pysyäksemme elossa ja pystyäksemme auttamaan.

Silti tässä on entiselle lukutoukka-nörtille elämäni haaste. Tulevat kuukaudet tulevat olemaan jatkuvaa itsensä voittamista, haastetta haasteen perään.

Loistavaa.