Tunti netissä ja tuloksena seuraavat kaksi talvea omasta postiluukusta kolisee kaksi maailman parasta vapaalaskulehteä.

Powder Magazine on parasta luettavaa mitä Amerikan ihmemaasta tulee nyt kun Hunter S Thompsonkin on ammuttu tuhkana taivalle. Lehti joka sisältää lähinnä mainoksia, upeita valokuvia ja lähinnä yhden sivun mittaisia fiilistelyjä laskuhommien hienoudesta. Ei siis faktaa eikä asiaa juuri ollenkaan mutta rakkautta lajiin ja laskufiilistä senkin edestä. Jossei itse pääse mäkeen niin parasta sen jälkeen on lukea kun edes muut nauttivat  vaikka sitten Utahin höyhenenkevyestä puuterista tai Nisekon lumiparatiisista. Tai vaan täydellisestä päivästä kotimäessä.

1858504.jpg

Powderin untuvahötölle hyvää vastapainoa löytyy norjalaisesta Fri Flytistä. FriFlyt on jo itsessään syy opetella norjaa. Tähänasti on irtonumerot joutunut itse hakemaan Norjasta, tästedes senkin pitäisi tulla kotiovelle.  Saas nähdä tuleeko oikeasti. FriFlyt on taas kaikkea mitä Puuteri ei ole,  mielenkiintoisia reportaaseja, henkilöesittelyjä, matkakertomuksia rinnevinkkeineen ja offarikarttoineen ja paljon muutakin todellista infoa ja faktaa. Hyvää fiilistä ja upeita laskukuvia kumminkaan unohtamatta. Norjassa on niin paljon upeita pikkumestoja ja hyviä randovuoria ja FriFlyt on parhaita ja ainoita oppaita niiden löytämiseen. Ja kevään ja kesän numeroissa tutustutaan hiukan muihinkin kivoihin lajeihin kuten kesälaskupaikkoihin Norjan jäätiköillä, base-hyppyyn Norjan vuorilla, koskimelontaan Norjan koskissa, surffaukseen Norjan parhailla spoteilla ja lonkkarointiin Norjan serpentiiniteillä. Paskiaiset.

1858507.jpg

Mutta... Luetaan kun ei lasketa. Syysloma, joululoma ja hiihtoloma. Viime vuosina on voinut talvet käytännössä mennä ja tulla ihan kuten huvittaa. Enää ei. Joululoma on ainoa pitempi vapaa ja silloinkin on pohjois-Norjassa kaamos. Lyhyitä päiviä ja aika nihkeät telttakelit. Silti kaamosretki Lyngenin ja Tamokin tai ehkä Oksfjordin kulmille on vakavasti harkinnassa. Jos kiipeää itse niin hissilippu säästyy, jos asuu teltassa niin mökkivuokra säästyy ja kun on pimeää niin hermot lepää... Opiskelijan vaihtoehto! Olisihan se, täydellinen irtiotto Helsingistä. Kaamostelttailua Jäämeren rannoilla.  Toinen vaihtoehto olisi uudenvuoden tienoilla noin viikon Alppireissu mutta lumitilanne huolestuttaa.

Hiihtoloma on luku sinänsä.. pahin  ryysis ja kalleimmat viikot missään. Noh, joko halpispaketilla Verbieriin viikoksi tai sitten lopulta Norjan Strandaan tai taas Narvikiin tai Lyngeniin.

1858509.jpg

Tai sitten ei minnekään. Jään talveksi kotiin lukemaan Powderia ja Friflytiä ja itkemään.

Ja tilaan säästetyillä rahoilla vielä ruotsista Vertikal- lehden ja Åka Skidorin kotoisen Skimbaajan ja Edgen tueksi. Sitten katselen DVDltä uusia laskuleffoja ja luen Artun blogista hehkutuksia täydellisistä laskupäivistä. Ylijäämärahoilla ostan lähikaupasta säkillisen merisuolaa ja hieron sitä lumisateisina iltoina nahkaani samalla kun nakuttelen tikkuja kynsieni alle.

Ähh. Ihan paska talvi tulee kumminkin. Sataa helmikuuhun asti vettä ja räntää ja jos jotain lunta johonkin tuleekin niin se tulee myrskytuulten mukana ja joko vyöryy samantien alas tai jäätyy betonikorpuksi. Ja maaliskuussa alkaa -30 asteen pakkaset.

Happamia, sanoi kettu...

Saa nähdä kerrotaanko tästäkin talvesta tarinoita vai luetaanko niitä vain.
Katotaan.